nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Šolska judo liga in tekmovanje za Jukijev pokal

30.03.2018
V dvorani Športni center Triglav bo v soboto, 07.04.2017 potekal 4. krog Šolske judo lige in tekmovanje za Jukijev pokal ljubljanskih osnovnih šol…
V zadnjem 4. krogu Šolske judo lige in zaključnem tekmovanju za Jukijev pokal, katera že četrto šolsko leto zapored potekata v dvorani Športni center Triglav, se pričakuje okoli 700 osnovnošolcev iz ljubljanskih in okoliških osnovnih šol. V letošnjem šolskem letu se v dosedanjih 3. krogih tekmovanja udeležilo 1456 osnovnošolcev.
V zadnjem krogu šolske judo lige bodo prvošolci tekmovali v sumo borbah, borbah za pasek in v borbah za ščipalko. Drugošolci se bodo pomerili v stoječih borbah, tachi waza. Tretješolci se bodo pomerili v judo borbah (tachi waza in ne waza). Osnovnošolci višjih razredov so se pomerili v judo borbah. Judo borbe bodo potekale po prilagojenih pravilih tako za tretješolce kakor tudi za učence višjih razredov.
Tekmovalci nižjih razredov se bodo v zadnjem krogu potegovali za najboljšo uvrstitev svoje osnovne šole, najboljši tekmovalci višjih razredov pa bodo prejeli Jukijev pokal. Tekmovalci, ki bodo za svojo osnovno šolo v vseh 4. krogih tekmovanja zbrali največ točk bodo svoji šoli priborili pokal in priznanja vsem udeleženim tekmovalcem iz te šole. Tudi v zadnjem krogu bodo vsi tekmovalci prejeli medalje in priznanja. Več o Šolski judo ligi in Jukijevem pokalu in Mali šoli juda si lahko preberete na njihovi spletni strani Mala šola juda.
avtor: Boštjan

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev