nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

V trafiko po Planinski vestnik

02.01.2018
Decembra je izšla "pasja" številka slovenske najstarejše še izhajajoče revije, ki je z menjavo koledarja stopila v že 123. leto! Kljub pasji številki je bila priprava verjetno podobno zahtevna prejšnjim, papir pa tudi ostaja enako kakovosten in nič bolj kosmat od preteklega. Pasja je zgolj tema meseca, ki se posveča najboljšim med najboljšimi človeškimi prijatelji - reševalnim psom. Preostale vsebine so precej podobne preteklim, a vendar več kot vredne branja.
Najaktualnejši je zagotovo Zdenkin povzetek o novostih članarine Planinske zveze Slovenije. Iz zaprašenih arhivov in spominov so Tone Štok, Peter Mlekuž, Dušan Škodič ter Sabina Francek Ivović privlekli na dan fotografije in zapise o povojni turni smuki, olimpijcih na Mangartu, »gradnji« zobate železnice na Triglav, 120-letnici planinskega sodelovanja s Čehi ter o gradnji Tumove koče na Slavniku. Slednja letos praznuje Abrahama z dodanim križem.
Zanimiva sta tudi oba intervjuja. Na 28. strani boste našli pogovor z Aljažem Andreletom, nekdanjim tekmovalcem v lednem plezanju, gorskim vodnikom, alpinističnem inštruktorjem, turnokolesarskim vodnikom, gorskim reševalcem in občasno tudi avtorjem prispevkov naše revije. Le dvajset strani kasneje, na 48. stran, je uredništvo uvrstilo pogovor s Hanzejom Lesjakom, predsednikom Slovenskega planinskega društva Celovec.
Na pot tokrat vabijo v dolomitsko Val di Fasso. Ne glede na to, če se boste odpravili tja ali pa kam drugam, se je potrebno pozimi paziti snežnih plazov - o njih oz. točneje o snegu in o napovedih snežnih plazov se je razpisala Veronika Hladnik, naša stalna meteorološka piska. Ostaja še kar nekaj vsebin - zapis o Slovenski turnokolesarski poti, Miretova reportaža s predavanja močnega Adama Ondre, tretji del kavkaške pripovedke, razmišljanje o gorskih dogodivščinah ob digitalnih zemljevidih, pa geo izlet na Rdeči rob ... in še kaj.
avtor: Zdenka Mihelič

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev