nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Izobraževanje: Vse o statusu v javnem interesu

04.12.2017
CNVOS vas vabi na krajši seminar, na katerem vam bodo na enostaven in praktičen način predstavili vse, kar morate vedeti o pridobitvi statusa v javnem interesu ter o ugodnostih in obveznostih, ki iz tega izhajajo...
Datum izobraževanja: Četrtek, 7. 12. 2017, od 16:00 do 18:30

Lokacija: CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana

Prijava: Kako pridobiti status v javnem interesu

Zakaj pridobiti status delovanja v javnem interesu?

Društva/klubi, ki delujejo v javnem interesu, imajo zaradi tega določene ugodnosti. Prejmejo lahko donacije iz 0,5% dohodnine, občine jim lahko dajo v brezplačno uporabo svoje prostore brez javnega razpisa, prednost imajo pri javnih razpisih in podobno. Prav tako večina novejših predpisov ugodnosti za nevladne organizacije pogojuje s statusom v javnem interesu, zato postaja ta vse pomembnejši.

CNVOS je za vas pripravili krajši seminar, na katerem vam bodo na enostaven in praktičen način predstavili vse, kar morate vedeti o pridobitvi statusa v javnem interesu: kaj konkretno ministrstva zahtevajo od nevladnih organizacij, da jim takšen status podelijo, katere dokumente boste pri tem potrebovali, kakšne rezultate je potrebno doseči ter kako v praksi poteka podelitev statusa. Prav tako boste izvedeli, kakšne ugodnosti in obveznosti imajo nevladne organizacije s statusom delovanja v javnem interesu.

Izobraževanje je namenjeno društvom, zvezam društev, zavodom in ustanovam, ki želijo pridobiti status v javnem interesu. In tudi tistim, ki takšen status že imajo na enem področju, pa ga želijo pridobiti še na kakšnem drugem.

avtor: CNVOS, Vesna

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev