nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Svetovni kongres športa za vse bo leta 2021 pri nas

21.11.2017
Organizacija Svetovnega kongresa športa za vse in izvolitev mag. Janeza Sodržnika, podpredsednika OKS ZŠZ v izvršni odbor TAFISA-e sta razveseljivi novici iz daljnega Seula...
Med 15. in 19. novembrom v Seulu (Južna Koreja) poteka Svetovni kongres TAFISA, osrednje svetovne organizacije športa za vse. V Okviru kongres je bila izvedena tudi generalna skupščina organizacije.
Članici TAFISA iz Slovenije sta Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Športna unija Slovenije (ŠUS).
Kongresa se je udeležilo več kot 400 udeležencev iz 83 držav iz vseh celin. Osrednja tema, ki so jo obravnavali je bila »Aktivni svet do leta 2030 – iskanje novih perspektiv«. S predavanjem »Ustvarjanje dobrih pogojev za razvoj športa za vse v Sloveniji« je na kongresu sodeloval tudi prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik.
Mnogi ugledni gostje iz sveta mednarodnega športa in ostalih družbenih organizacij so v plenarnem delu kongresa podprli prizadevanja TAFISA in predstavili svojo vizijo razvoja športa za vse v prihodnosti. Med drugimi tudi Sam Ramsamy, predsednik komisije mednarodnega olimpijskega komiteja za šport in aktivno družbo, Ban Ke-moon, bivši generalni sekretar združenih narodov iz Južne Koreje in dr. Uri Schaefer, predsednik ICSSPE – mednarodni svet za športno znanost in telesno vzgojo.
V sredo 15. novembra, na regijskem sestanku TAFISA Europe, sta mag. Patrik Peroša (podpredsednik Športne unije Slovenije), ki je član izvršnega odbora te organizacije in mag. Sodržnik predstavila poročilo o uspešni izvedbi 1. TAFISA Europe konference, ki je potekala v Ljubljani med 16. in 18. septembrom 2016. Na Generalni skupščini TAFISA v četrtek 16. novembra je Slovenija predstavila kandidaturo za organizacijo 27. svetovnega kongresa TAFISA leta 2021 v Ljubljani. Za organizacijo se je potegovala skupaj s turškim Istanbulom. Po anonimnem glasovanju so člani skupščine izbrali Ljubljano.
Tokratna skupščina je bila tudi volilna. Izvoljeni je bil novi izvršni odbor za mandatno obdobje 2017-2021. Skupščina je za predsednika izvolila dosedanjega dr. Ju-Ho Chang (J.Koreja) ter 11 članov odbora, med katerimi je kot novi član tudi mag. Janez Sodržnik. V nedeljo, 19.11.2017 je izvršni odbor že zasedal v novi zasedbi. Na skupščini so obravnavali tudi vloge novih organizacij za članstvo. V družino preko 200 organizacij, ki delujejo na področju športa za vse je bilo sprejetih 9 novih organizacij, ki delujejo na nacionalni ravni (Olimpijski komiteji Rusije, Koreje, Finske, Kosova, Hong konga ter nacionalne organizacije športa za vse Avstralije, Indije in Irske) ter mednarodne organizacije (svetovna badminton zveza ter svetova zveza plesa ob drogu).

Ob koncu generalne skupščine je bila sprejeta nova misija TAFISE do 2030 pod geslom: »Za boljši svet s športom za vse!«

avtor: Gorazd Cvelbar

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev