nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Sodelujte z objavo v časopisu Lublanske novice

27.11.2017
Zakaj Lublanske novice? Kot v uvodniku zapiše urednik Lublanskih novic: »Zato, da bi vedeli vse, kar se v mestu dogaja in da bi znali razumeti in ceniti vse, kar nam mesto z njeno okolico ponuja.« Velja tudi za šport. Vabljeni k sodelovanju...
Najprej kratka zgodovina (vir: Wikipedia): "Lublanske novice so izhajale najprej kot poltednik, nato pa kot tednik od 4. januarja 1797 do 27. decembra 1800 in veljajo za prvi slovenski časnik. Razvile so se iz pratikarske tradicije. Pobudo za časnik je dal Žiga Zois, uresničil pa jo je Valentin Vodnik, ki je bil tudi urednik, pisec, prevajalec in tehnični oblikovalec."
Novodobni "Valentin Vodnik" je postal Primož Kališnik, ki je tokrat v vlogi urednika, torej mame in ata časnika, ki je luč sveta zagledal tik pred Ljubljanskim maratonom, torej oktobra letos. Kot pravi urednik, bodo v tedniku popisovali življenje naše prestolnice in njenih ljudi. Lotevali se bodo tem, ki bodo zanimale predvsem prebivalce glavnega mesta, a tudi tiste, ki v Ljubljano prihajajo po in na delo. In prostor bo dobil tudi šport. Predvsem šport mladih in športna rekreacija.
Vabljeni ste vsi, ki imate kaj koristnega in pozitivnega za povedati, kar seveda vključuje tudi kritike. Skratka: objavljali bodo ljubljanske športne novice in mi jim bomo pri tem pomagali. Med objave sodijo tudi poročila z dogodkov in lig ter lestvice rekreativnih lig. Če želite sodelovati, nam novice pošiljajte v kratkih in jedrnatih oblikah, priložite fotografijo ali dve (v boljši ločljivosti) in dodajte povezavo, kjer bodo bralci lahko izvedeli več.
Rok za oddajo vsebin in fotografij je ponedeljek dopoldne za objavo v četrtek, pošljite pa naj jih po e-pošti na naslov utrinki@szlj.si.
avtor: žiga

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev