nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Razstava Umetnost, šport in dediščina

08.11.2017
Na Fakulteti za šport gostuje v mesecu novembru razstava Umetnost, šport in dediščina. Ta je bila prvič postavljena v sklopu letošnjega Evropskega tedna športa v KD Španski borci.....
Z razstavo se je želelo kreativno povezati področji športa in kulture in hkrati opozoriti, da ima tudi šport bogato dediščino, ki ji je treba nameniti pozornost.
Večji del razstave je namenjen zgodovini in razvoju športa na Slovenskem, posebnost razstave pa je povezovanje športa in umetnosti – obiskovalci bodo lahko spoznali, kako so s športom tesno povezani tudi arhitektura in oblikovanje, vizualna umetnost ter gledališče.
Na panojski razstavi, kjer predstavljajo svoje športne zbirke in umetniške zbirke, ki se navezujejo na tematiko športa, sodelujejo: Slovenski šolski muzej, Narodni muzej Slovenije, Loški muzej Škofja Loka, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Tehniški muzej Slovenije, Muzej Ribnica, Moderna galerija, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Zavod Planica (Muzej športa), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zgodovinski arhiv Celje ter Osrednja knjižnica Celje (spletni portal Kamra).
avtor: Aleš

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev