nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Usposabljanje za delo z osebami s posebnimi potrebami v planinstvu

12.09.2017
Planinska zveza Slovenije vabi vse vodnike PZS in mentorje planinskih skupin, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje, k udeležbi na usposabljanju za delo z osebami s posebnimi potrebami v planinstvu. Pilotno izobraževanje bo potekalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2017 v Planinskem domu na Uštah-Žerenku...
Namen usposabljanja je opremiti vodnike z znanjem, da bodo na bazi inkluzije invalida kvalitetno vodili. Skozi usposabljanje bodo vodniki spoznali klasifikacije različnih oblik invalidnosti, predstaviti invalida kot bio-psiho-socialno strukturo, prilagoditev programa in vodenja pohodov/tur. Program bo vodikom pomagal pri začetnih vodniških korakih z »i planinci« (za tiste, ki že delajo z invalidi pa nadgradnjo izkušenj in izmenjava praks), jih opremil z znanjem o različnih oblikah invalidnosti in s tem povezanimi specifikami pristopa in poznavanje zmožnosti posameznika. Usposabljanje jemlje za osnovo inkluzijo planincev invalidov in planincev neinvalidov. Poudarja prednosti, ki jih občutijo »i planinci«, da zmorejo tudi oni na svoj način in v svojem tempu na vrh gore in zaužiti uspeh.
Na usposabljanje se lahko prijavi vsak vodnik PZS, ki ima priznano vsaj kategorijo A, ali mentor planinske vzgoje. Usposabljanje bo potekalo tri dni (dva dni teoretični del in tretji dan, ob zaključku, bo tudi pisno preverjanje znanja).
Podrobnosti objavljajo na www.pzs.si.
avtor: CNVOS

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev