nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Zakaj mnogi odlični mladi športniki ne odrastejo v vrhunske?

19.06.2017
V številnih športnih panogah v Sloveniji mladi dosegajo zelo dobre rezultate v mladinskih vrstah, a ne odrastejo v vrhunske športnike, ki bi posegali po najvišjih odličjih. O možnostih za spremembe, bodo v sredo, 21. junija, spregovorili strokovnjaki. Vabljeni...
Pretreniranost, neprilagojenost treningov zdravstvenemu stanju športnika in neustrezna obravnava poškodb – v tem se skriva velik del težav. Slovenski mladi športniki pogosto nimajo ustrezne podpore medicine športa, neustrezno ali neobstoječe sodelovanje s strokovnjaki medicine športa pa je eden od razlogov, da odlični mladinci ne napredujejo v vrhunske profesionalne športnike. Neustrezna obravnava poškodb ali bolezni pogosto pusti tako hude posledice, da ne morejo nadaljevati s kariero, oziroma omeji njihov razvoj.
V Sloveniji se z vpeljavo Olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov na sistemski ravni začenjajo premiki na omenjenem področju. ZVD Center za medicino športa je prvi v mreži centrov, ki mu Olimpijski komite Slovenije (OKS) podeljuje ta naziv. OKS in ZVD ob sklenitvi sodelovanja vabita na predstavitev problematike in predvsem novega napora v skrbi za športnike, ki bo v sredo, 21. junija, ob 11. uri, v prostorih ZVD, Chengdujska 25, Ljubljana.
Več v priponki.
Priponke Vabilo_ZVD_OKS 21. junij 2017.pdf
avtor: žiga

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev