nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Franja je z evropskim projektom navdušila kolesarje v Krminu

10.05.2017
Italijanski partner projekta My sport is Franja, katerega vodilni partner je Kolesarsko društvo Rog, je pripravil drugega od štirih dogodkov izven meja Slovenije poimenovanih Franja na kolesu...
UISP Gorizia (Unione Italiana Sport Per tutti) je pod vodstvom Maria Graziutti in v sodelovanju z mestom Krmin in Koprivno pripravil pravi kolesarski festival pos skupnim nalsovom La mia bici, la mia cultura, il mio Collio ( moje kolo, moja kultura, moja Brda). Nedeljska 28 km kolesarska tura iz Krmina s postankom pri Vili Vipolže in v Koprivnem je navdušila več kot 300 kolesarjev med katerim je bilo predvsem veliko družin in otrok.
Kolesarska tura je vključevala tudi glasbo in degustracijo z obvezno kolesarsko pastašuto. Tako je vse udeležence pri Vili Vipolže sprejel pihalni orkester iz Brd. Tam si je bilo mogoče ogledati obnovljeno renesančno vilo in poskusiti dobrote, ki so jih pripravile briške žene. Tura se je nato nadaljevala do Koprivnega, kjer je bil postanek za malico. Udeleženci so poznavali Brda, uživali v razgledih, spoznavali kulturno dediščino in se družili, kar je dalo dogodku prav poseben čar.
Na povratku v Krmin pa je udeležence presenetil še koncert klasične glasbe v izvedbi Orchestra Fil(m)armonica di Mossa. Ob zaključku prireditve pa je v imenu Kolesarskega društva Rog vse udeležence povabili na družinski maraton v Ljubljano in že 36. Maraton Franja BTC City.
V sklopu evropskega projekta My Sport is Franja potekajo pri partnerskih športnih organizacijah v tujini družinski kolesarski dogodki, na katerih je moč spoznavati kulturno dediščino in krajino območja. V letu 2017 bo tako potekal še dogodek v Trnavi na Slovaškem in v Vižinadi na Hrvaškem.
avtor: Monika Povšič

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev