nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC
Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Natečaj Poženi se v tek

15.03.2017
Družba Tam-Tam, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, objavlja osmi natečaj za oblikovanje mestnega plakata na temo Poženi se v tek...
Razvoj sodobne družbe in tehnološka revolucija omogočata ljudem življenje z manj vloženega telesnega napora pri opravljanju vsakodnevnih dejavnosti kot nekoč. Takšen življenjski stil pa ima pogosto negativne posledice za njihovo počutje in zdravje ter povečuje možnost kroničnih ne-nalezljivih bolezni, debelosti in psihičnih težav.
Pri spopadanju z vsemi temi problemi se ljudje raje zatekajo k jemanju farmacevtskih zdravil in odpravljanju posledic, namesto da bi »zdravili« vzrok. Pri tem pa imamo v Sloveniji na voljo učinkovito in popolnoma »naravno« zdravilo – izjemno pokrajino, ki večini Slovencev ponuja široke možnosti športnih dejavnosti, ne daleč od njihovih hišnih vrat in deluje preventivno. To je velika naravna danost, ki jo sicer izkorišča veliko Slovencev, saj sta hoja v naravi in tek med našimi najpogostejšimi športnimi aktivnostmi. Pa vendar se cca. 440.000 Slovencev nikoli ne ukvarja s športom.
OKS-ZŠZ se je zato odločil, da bo čim več teh ljudi premaknil iz sedečega položaja in jih spravil v gibanje. Spomladi, ko nas še najbolj vleče ven, želi s komunikacijsko akcijo spodbuditi teh 22% prebivalcev Slovenije, ki se nikoli ne ukvarjajo s športom, k hoji in teku v naravi.
Prijave zbirajo do vključno 7. aprila, zmagovalni plakat pa bo natisnjen in javno objavljen na 500 TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji ter prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival SOF in Bienale vidnih sporočil Slovenije. Več preberite na tam-tam.si.
avtor: OKS

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev