nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Davčne novosti v letu 2017

05.01.2017
Tudi leto 2017 nam bo postreglo z davčnimi novostmi. Preverite, če že poznate vse spremembe, ki nam jih prinaša januar.
Kolikšna bo splošna stopnja davka od dohodkov pravnih oseb v letu 2017?
  • Splošna stopnja davka od dohodkov pravnih oseb, določena v 60. členu ZDDPO-2, se zvišuje s 17 % na 19 %.
Katere so novosti pri REK obrazcih?
  • V Uradnem listu RS, št. 60/16 je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu, s katerim je določeno, da se za dohodke, ki se nanašajo na obdobje od 1. 1. 2017 dalje v vseh rubrikah M poroča tudi znesek osnove za obračun prispevkov. Uvaja pa se tudi bolj enostaven način poročanja popravkov in se omogoča poročanja popravkov oz. poračunov plač za preteklo obdobje v tekočem obračunu. Več..
Kakšna je sprememba pri olajšavah za donacije političnim strankam?
  • Ukinitev olajšave za donacije političnim strankam
V kakšni višini in pod kakšnimi pogoji je božičnica ugodneje davčno obravnavana? Ali so stroški promocije zdravja pri delu boniteta? Koliko znaša znesek splošne oprostitve za bonitete, ki jih delodajalec delavcu ne zagotavlja redno in pogosto?
  • Spremembe pri bonitetah. Spremembe pri dohodkih, ki se ne vštevajo v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja. Uvedba posebne davčne obravnave dela plače za poslovno uspešnost. Več..
Koliko dni znaša zamik pri plačilu davčnega odtegljaja in obveznih prispevkov za socialno varnost, ki se plačujejo v obračunu davčnega odtegljaja (REK obrazci, ODO-1)? Za koga bo na voljo predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost? Koliko znaša obrestna mera pri predložitvi davčnega obračuna v postopku davčnega inšpekcijskega nadzora (140. a člen ZDavP-2 – nov institut)? Kaj je novega pri omejitvi davčne izvršbe na dolžnikove denarne prejemke?
  • Plačnik davka mora davčni odtegljaj izračunati in odtegniti ob obračunu dohodka, plačati pa najpozneje v petih dneh od izplačila dohodka. Več..
Kakšna je sprememba pri višini dodatne splošne olajšave? Kakšna je sprememba dohodninske lestvice?
  • Povišanje dohodkovnega praga za upravičenost do višje dodatne splošne olajšave za 300 eurov. Lestvica za odmero dohodnine se spreminja tako, da se med sedanja 2. in 3. razred uvaja nov davčni razred, pri meji neto davčne osnove v višini 48.000 eurov in s stopnjo 34 %. Hkrati se stopnja dohodnine v četrtem davčnem razredu zniža z 41 % na 39 %. Več..
avtor: FURS, Vesna

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev