nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

Grem, greva, gremo na Orle

01.01.2018
Z namenom spodbujanja rednega gibanja je Športno društvo Zadvor pripravilo projekt, s katerim poziva vse ljudi zdravega koraka k rednemu pohajkovanju po Golovcu, zadvorskem hribu in vseh ostalih poteh, ki pripeljejo na Orle...
Orle ležijo na 453 metrov visokem hribu, ki je vzhodni podaljšek Golovca in sosed nekoliko višjega Molnika, dostopne iz številnih smeri in izhodišč. Iz katerekoli smeri se že povzpnete do cilja, vas čaka svežina na krajšem, ne več kot dvournem, pohodu. Čas vzpona lahko pohodnik poljubno skrajša ali podaljša, saj si smer vzpona in sestopa izbere vsak pohodnik sam, ŠD Zadvor pa na tem mestu dodaja, da so vse pohodniške poti, ki peljejo na Orle primerne za rekreativce vseh starosti. Poleg žiga vas v Gostilnici Orle lahko pričaka okrepčilo ter razgled v vse smeri na okoliške hribe, Barje in del mesta, v jasnem pa do oddaljenih vršacev Kamniških, Karavank in Julijcev.
Ker so izleti na Orle primerni tako za pohodnike in tekače, kot tudi za kolesarje, je nedvomno na mestu opozorilo, da z vzajemnim spoštovanjem in upoštevanjem pravila, da imajo počasnejši prednost, udeleženci omogočite mirno sožitje na gozdnih stezah ter prav vsem privoščite uživanje narave, saj je tam zagotovo dovolj prostora za vse strpne rekreativce.
Za dodatno spodbudo k pohodom ali kolesarjenju, pa si lahko omislite tudi nakup kartončka za zbiranje žigov in sodelovanje v akcijo, ki se je začela s 1. januarjem in se bo zaključila 31.12.2018.
Več preberite na www.sportnodrustvozadvor.si.
avtor: ŠD zadvor

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev